Forensische Zorg

Van de Dienst Justitiele Inrichtingen (DJI) krijgt Jan Arends sinds 2011 jaarlijks een budget waarmee we begeleiding en opvang bieden aan clienten met een forensische achtergrond en diagnose.

Ben je in contact geweest met de reclassering, heb je vastgezeten en kom je vrij? Heb je psychische problemen, ben je verslaafd of verslaafd geweest en heb je financiele problemen en geen inkomen? Soms kan het erg moeillijk zijn je eigen leven weer op te bouwen met een strafblad; heb je geen huis of werk meer en geen structuur in je leven. Misschien ben je ook het contact met familie en vrienden verloren en weet je niet hoe je verder moet, waar je moet beginnen. Hoe krijg je een huis en werk, inkomen? De reclasseringsambtenaar kan je dan aanmelden bij Jan Arends voor ambulante begeleiding of een beschermde woonplek.

Jan Arends biedt opvang, begeleiding en training op alle leefgebieden: wonen, werk of dagbesteding, gezondheid, financiƫn en sociale relaties. Al onze activiteiten en diensten zijn gericht op resultaat: een zelfredzaam bestaan met werk en inkomen waarin je leert hoe zelf zaken op te lossen en op wie je terug kan vallen als het even mis dreigt te gaan.

Wij vinden belangrijk om, als er sprake is van detentie, tijdens de detentie al te kunnen starten met de intake. De detentieperiode kan dan worden gebruikt om de periode na je detentie voor te bereiden. Zaken als onderdak, studie, stage- of werkplek en de financiƫle situatie kunnen al tijdens detentie in kaart worden gebracht.

Maar ook kan je soms al voor het einde van je detentie bij ons komen wonen. Dan kun je met onze begeleiding al vast aan de slag om weer te werken aan je nieuwe toekomst.

Wil je meer weten? Vraag je reclasseringsambtenaar of kijk op onze website: www.janarends.nl