Basisinformatie gemeente Rotterdam

Jan Arends

De organisatie Jan Arends biedt begeleiding, training en opvang aan jongeren en volwassenen. Kort gesteld mensen met een psychische, psychiatrische, verstandelijke en/of sociale beperking, die zich willen handhaven in de samenleving. Het gaat niet om één afgebakende doelgroep, de diversiteit is enorm. Wij sluiten “moeilijke mensen” niet uit. De cliënt bepaalt samen met de coach het doel en samen focussen we op de ontwikkelingsmogelijkheden en de eigen kracht van de cliënt, zodat hij deze kan inzetten in het dagelijks leven.

Aanpak

Ben je de grip op het leven kwijt? Jan Arends helpt! Jouw vaste coach begeleidt en coacht je bij je moeilijkheden in het dagelijks leven. Met als doel dat je jezelf weer kunt redden, eventueel samen met familie en vrienden. Soms nemen we tijdelijk de last van je over, totdat je dit zelf weer kunt. Onze benadering is direct en persoonlijk. De doelen bepaal je zelf, samen met de coach en de verwijzer, waarbij jouw vragen en mogelijkheden centraal staan.

Gebied

Preferent of standaard?

Waarom preferent in dit gebied?

1.     Centrum

Standaard

---

2.     Charlois

Standaard

---

3.     Delfshaven

Preferent

Jan Arends zit in Delfshaven op een goed bereikbare vaste locatie met een vast en vertrouwd team begeleiders. Deze begeleiders weten heel goed de weg in de wijk. Zij hebben contact met alle organisaties die belangrijk zijn voor u als cliënt. Ook werken de begeleiders intensief samen met het wijkteam.

Jan Arends helpt samen met het wijkteam en alle andere instanties mee aan de ontwikkeling en uitvoering van activiteiten en persoonlijke begeleiding in Delfshaven.

4.     Feijenoord

Standaard

---

5.     Hillegersberg-Schiebroek

Standaard

---

6.     Hoek van Holland

Standaard

---

7.     Hoogvliet

Standaard

---

8.     IJsselmonde

Standaard

---

9.     Kralingen-Crooswijk

Standaard

---

10.  Noord

Preferent

Jan Arends zit in Noord op een goed bereikbare vaste locatie met een vast en vertrouwd team begeleiders. Deze begeleiders weten heel goed de weg in de wijk. Zij hebben contact met alle organisaties die belangrijk zijn voor u als cliënt. Ook werken de begeleiders intensief samen met het wijkteam.

Jan Arends helpt samen met het wijkteam en alle andere instanties mee aan de ontwikkeling en uitvoering van activiteiten en persoonlijke begeleiding in Noord.

11.  Overschie

Standaard

---

12.  Pernis

Standaard

---

13.  Prins Alexander

Standaard

---

14.  Rozenburg

Standaard

---