17
Mar

Coronavirus: wat moet je doen als cliënt?

Alert

Het is belangrijk alert te zijn als het gaat om de verspreiding van het coronavirus. Als organisatie monitoren we dagelijks de ontwikkelingen en nemen we maatregelen wanneer gewenst of noodzakelijk. We volgen hierin de adviezen van het RIVM, het kabinet en/of de GGD.

Maatregelen en adviezen

De belangrijkste maatregelen die mensen kunnen nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen zijn heel simpel en gericht op persoonlijke hygiëne. Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen. Deze maatregelen zijn:

  • Stop met handen schudden
  • Houd 1-1,5 meter afstand
  • Was je handen regelmatig 40-60 seconden met water en zeep
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze meteen na gebruik in de prullenbak

We volgen het advies van het RIVM als het gaat om het dragen van mondkapjes: het RIVM adviseert alleen mondkapjes voor medisch personeel in de uitvoering van hun werk. Deze hygiëne adviezen zijn op alle locaties verspreid.

 

Aanvullend geldt vanaf 15 maart 2020 voor iedereen

Blijf thuis bij klachten: neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts. Mijd in dat geval sociaal contact. Bel pas met de huisarts als klachten verergeren.

Indien blijkt dat thuisblijven noodzakelijk is, neem contact op met jouw coach en bespreek samen of de afspraak telefonisch of via videobellen (skype/whatsapp ed) kan doorgaan.

De zorg is bestempeld als cruciaal beroep. We proberen de zorg aan onze cliënten zo lang mogelijk op een verantwoorde wijze voort te zetten.

Dank voor uw begrip.

 

Updates

Voor actuele informatie verwijzen we naar https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/nieuws/2020/03/12/nieuwe-maatregelen-tegen-verspreiding-coronavirus-in-nederland. En raadpleeg de veelgestelde vragen van het RIVM op https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19/vragen-antwoorden

Hier vind je de lijst van gebieden die worden afgeraden (oranje) of waarvoor het advies geldt er NIET heen te reizen (rood). Houd je aan deze reisadviezen.

https://www.nederlandwereldwijd.nl/actueel/nieuws/2020/03/12/covid-19-informatie-voor-reizigers

 

 

terug naar overzicht

90% van onze cliënten beoordeelt onze begeleiding als goed tot zeer goed