Ons team

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce, orthopedagoog, 33 jaar. Ik ben opgegroeid in Sommelsdijk en heb daarna gestudeerd in Nijmegen. Na mijn studie heb ik een tijdje in Rotterdam gewoond en inmiddels woon ik, met man en dochter, in Stellendam. Ik heb gewerkt in de dyslexiezorg en werk nu als behandelaar bij Max Ernst. Ik vind het een leuke uitdaging om samen ervoor te zorgen dat alle kinderen en jongeren goed in hun vel zitten en kunnen laten zien wat ze in zich hebben. In mijn vrije tijd houd ik van films kijken, muziek (luisteren en maken) en creatief bezig zijn.

 

Marije

Mijn naam is Marije Don en ik ben sinds maart 2022 werkzaam bij Jan Arends als jeugd- en gezinscoach. Daarnaast ben ik ook casusregisseur bij IVH trajecten, die ook worden aangeboden door Jan Arends. Voorgaand heb ik in een vergelijkbare functie gewerkt bij een andere zorgaanbieder.

Kinderen hebben altijd mijn hart gehad. Ooit ben ik begonnen als kinderverpleegkundige en daarna veel ervaring opgedaan in de crisispleegzorg. Vervolgens ben ik ambulant aan de slag gegaan en heb ik mijn ervaringscertificaat HBO jeugd- en gezinsprofessional behaald. Kinderen zijn in elke leeftijdsfase weer op een andere manier leuk, grappig en uitdagend. Ik heb geen voorkeur voor een leeftijdscategorie. Ook ik zelf heb thuis met de uitdagingen van pubers tot dreumesen te maken. Alles wat over opvoeding, gezinssystemen, communiceren met kinderen gaat heeft mijn interesse. Mijn uitdaging in het werk is om juist ouders in hun kracht te zetten, zodat ze genoeg vaardigheden aangeleerd krijgen om het weer zonder hulpverlening te kunnen. Soms is het voor gezinnen door omstandigheden gewoon even lastig thuis. En om dan uit het cirkeltje te komen is het fijn dat er hulpverlening is die je stimuleert, complimenteert, aanleert en kijkt naar wat de gezinnen al goed kunnen. Met uiteindelijk als doel dat ik het gezin op zijn tijd weer los mag laten.

Lisanne

Mijn naam is Lisanne IJsselstijn en ik ben per 1 juli 2021 werkzaam bij Jan Arends als vestiging coördinator en jeugd en gezinscoach. Vanaf september 2020 werk ik op Goeree Overflakkee, dus ik heb het eiland inmiddels wel leren kennen.

Op werkgebied heb ik veel ervaring in het werken met kinderen en gezinnen. Zo ben ik direct na de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening gaan werken op een leefgroep bij stichting Horizon te Rotterdam. Mijn expertise ligt vooral bij het jonge kind, de ontwikkeling van kleine kinderen gaat zo snel en is zo mooi en puur. Naast te kijken waar een gezin ondersteuning bij kan gebruiken, kijk ik graag naar de momenten waarbij het al heel goed gaat. Daar kunnen we met elkaar van leren en meenemen in de momenten waarop het soms wat lastiger is.

Na de zwangerschap van mijn 3e kindje ben ik komen te werken op het prachtige Goeree Overflakkee en op dit mooie eiland voel ik me heel erg thuis. Nu krijg ik de kans om naast mijn werk als jeugd en gezinscoach ook aan de slag te gaan als coördinator, een prachtige uitdaging die ik met beide handen aangrijp.