Ons team

Joyce

Hoi! Ik ben Joyce, orthopedagoog, 33 jaar. Ik ben opgegroeid in Sommelsdijk en heb daarna gestudeerd in Nijmegen. Na mijn studie heb ik een tijdje in Rotterdam gewoond en inmiddels woon ik, met man en dochter, in Stellendam. Ik heb gewerkt in de dyslexiezorg en werk nu als behandelaar bij Max Ernst. Ik vind het een leuke uitdaging om samen ervoor te zorgen dat alle kinderen en jongeren goed in hun vel zitten en kunnen laten zien wat ze in zich hebben. In mijn vrije tijd houd ik van films kijken, muziek (luisteren en maken) en creatief bezig zijn.

 

Marianne

Mijn naam is Marianne de Ranitz en ik help kinderen, jongeren én hun ouders om zichzelf te kunnen zijn en zich weer fijn te voelen als dat, om wat voor reden dan ook, even niet lukt. Daarbij maak ik gebruik van de krachten en kwaliteiten die je al hebt en betrek ik ook voor jou belangrijke anderen. Je kan bij mij terecht voor allerlei klachten zoals emotionele problemen (bijv. angst, boze buien, onzekerheid of somberheid), moeilijkheden bij het opgroeien, nare of ingrijpende gebeurtenissen (overlijden, ziekte), problemen op school of vragen over bijvoorbeeld adhd of autisme.

In mijn behandelingen werk ik met ACT (acceptance and commitment therapy), mindfulness, systeemgerichte-, oplossingsgerichte- en CGT-technieken.

Het is niet alleen maar praten wat je bij mij doet. Ik teken veel, maak gebruik van poppetjes op tafel en spelmateriaal of ga samen met je naar buiten als dat makkelijker is. Belangrijkste vind ik dat je een aanpak op maat krijgt en dat je krijgt wat je nodig hebt. En oja, ik hou van dieren (ik heb 6 cavia’s en 2 katten), van wandelen/fietsen en kamperen. Wat vind jij leuk om te doen?

Lisanne

Mijn naam is Lisanne IJsselstijn en ik ben per 1 juli 2021 werkzaam bij Jan Arends als vestiging coördinator en jeugd en gezinscoach. Vanaf september 2020 werk ik op Goeree Overflakkee, dus ik heb het eiland inmiddels wel leren kennen.

Op werkgebied heb ik veel ervaring in het werken met kinderen en gezinnen. Zo ben ik direct na de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening gaan werken op een leefgroep bij stichting Horizon te Rotterdam. Mijn expertise ligt vooral bij het jonge kind, de ontwikkeling van kleine kinderen gaat zo snel en is zo mooi en puur. Naast te kijken waar een gezin ondersteuning bij kan gebruiken, kijk ik graag naar de momenten waarbij het al heel goed gaat. Daar kunnen we met elkaar van leren en meenemen in de momenten waarop het soms wat lastiger is.

Na de zwangerschap van mijn 3e kindje ben ik komen te werken op het prachtige Goeree Overflakkee en op dit mooie eiland voel ik me heel erg thuis. Nu krijg ik de kans om naast mijn werk als jeugd en gezinscoach ook aan de slag te gaan als coördinator, een prachtige uitdaging die ik met beide handen aangrijp.